Døden i børnehøjde.

ellens ark pic

Evighed
I kisten ligger David under himlen og bliver til knogler og stjerner.

Kender I Rebecca Bach-Lauritsen? Hun er én af Bøger til børns yndlingsforfattere og med sin nyeste roman Ellens Ark, har hun skrevet et usandsynligt smukt og poetisk værk, der virkelig går ind under huden. Ellen har mistet sin lillebror David, og romanen igennem følger vi hendes oplevelser og tanker og forsøg på at forstå, hvad der skete. På at forstå og acceptere døden.

Et enebarn er et barn, der hele tiden har været den eneste. Et barn, der ikke er for lidt og ikke for meget. Ellen er den eneste, men hun er ikke enebarn. Mor giver Ellen hue på og et kys. Mor smiler. Men Ellen ved det godt. Hvad mor synes. At Ellen er for lidt. Og for meget.

Rebecca Bach-Lauritsen anerkender børns reflektioner og iagttagelser af alt det usagte, der runger, når voksne har svært ved at tale om sorgen og smerten. Romanens opdeling i korte kapitler og sætninger appellerer til læserens egen videre fortolkning af alt det, der ikke er nedskrevet på siderne. Ellens ark er bogstavelig talt en hvid bog, og nuancen får naturligt plads på siderne, da teksten er kort. Dette indtryk efterlader en dobbelt betydning og leder tankerne hen på alt det, der også mangler i Ellens og hendes forældres liv efter Davids død.

Børnebøger, der tager tunge og voldsomme temaer i hånden på en ærlig og oprigtig måde, er efter vores mening både vigtige og nødvendige! Børn har såvel som voksne brug for, at litteraturen kan åbne døren og hjælpe sindet med at bearbejde de ting, som kan virke ubærlige, og netop Ellens ark løfter denne opgave på en fin og troværdig måde.

Ellens ark er den lille bog med det store indhold, og man kan kun have den dybeste respekt for Rebecca Bach-Lauritsens omsorgsfulde måde at håndtere et af livets sværeste temaer på. Og så endda i børnehøjde.

Kærlig hilsen Maria Louise og Lisa

Ellens Ark, Høst og Søn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *