Den ægte københavnerkærlighed!

koordinater

Her er en lille bog om den store kærlighed og om de store skift i livet. Om at rykke teltpælene op fra den trygge hjemstavn for at flytte til København og indtage byen med al dens charme, asfalt, smog, solsortesang og  lysende reklameskilte.

Jeg vil forære dig alt det skønne, jeg ser. 

Jeg vil skænke dig København. 

Med dette citat af digteren Otto Gelsted indledes denne perle af en roman, der vil tale til den unge, der står på tærsklen til at skabe sit eget liv. Amalie Laulund Trudsø lader sin hovedperson lære byen at kende gennem de kys, fester, følelser og sansninger, som hun møder på gaderne og i kvartererne i København. Hvert kapitel fungerer som stemningsbilleder fra udvalgte gader, der på hver sin måde sætter sig spor, vækker minder og får betydning for hovedpersonens bevægelse igennem det unge voksenliv. 

TOMSGÅRDSVEJ

En morgen i december er du pludselig blevet smidt ud. Du skal flytte: Skydebanegade brænder bag os. Det er sådan, vi har det, da vi kører dine ting væk i en lånt varevogn, som om Vesterbro flammer op, på samme måde som en avis under optænding krøller sig sammen i en knitren af ild, bliver sort og forsvinder. Sådan gør den gade, vi så godt kan lide. 

Sproget er et kapitel for sig i Koordinater. Det emmer af skønhed, det bløder og former en intens stemning, som bevirker, at vi mærker hovedpersonens åndedræt, følelser og længsler helt tæt på. Koordinater bliver på den måde en meget ærlig, nærværende og modig bog, som netop derfor vil tryllebinde den læser, der har mod på at kaste sig ud i et værk, der ikke ligner noget andet.

Stemninger og sansninger udgør værkets nerve og gennem disse får vi fortalt historien om en pige, der flytter til København, møder den store kærlighed og mister den igen. Koordinater er en poetisk vandring gennem hovedstaden, og den henvender sig til de læsere, der elsker sproget, når det er allermest raffineret og elegant.

Københavnerne har hermed fået en hyldest til deres by, og alle de unge, der drømmer om en dag at indtage byen vil her kunne smage på København gennem litteratur, der taler til alle sanser og til hjertet.

Vi elsker Koordinater!

Kh. Lisa og Maria Louise

Koordinater af Amalie Laulund Trudsø. Rosinante.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *