En hyldest til Halfdan!

image

Jeg skriver sjove digte
Jeg skriver osse triste
De første læser andre folk
Selv læser jeg de sidste

I år ville Halfdan Rasmussen være fyldt 100 år. Og hans fødselsdag gik ikke stille af sig. I Lemvig blev han fejret med en tredages fest rundtomkring i byen, og på Hvidovre Bibliotek blev hans mangeårige samarbejde med illustrator og forfatter Ib Spang Olsen udstillet. I flere andre byer blev der holdt foredrag, koncerter med Halfdans sange og generel fødselsdagsfejring – særligt på de lokale biblioteker. En stor ordkunstner blev fejret med manér – også efter sin død.

image

Vi kender Halfdan Rasmussen for hans børnerim og digte, men på trods af de vrøvlende vers lå der ofte et menneskeligt budskab bag, hvor han hyldede sammenhold,skæve eksistenser og Københavns baggårdscharme. Han havde en herlig og fri omgang med autoriteter og hyldede barnligheden og børnenes fantasi.

Halfdan har inspireret mange, og hans særlige klang lever videre i nye kunstnere, som fx Jakob Martin Strid – en forfatter, der med sit skæve og poetiske univers med garanti også læses om 100 år.

Tillykke, Halfdan!

Kærlig hilsen Maria Louise og Lisa

Halfdan must-haves:
Tante Andante, Lange Peter Madsen, Halfdans ABC, Kasper Himmelspjæt, Den lille frække Frederik og andre børnerim

Halfdan-sange:
Mariehønen Evigglad, Rapanden Rasmus, Tyggegummikongen Bobbel, Blæksprutten Benny, Lille sky gik morgentur, Den lille frække Frederik. Og lidt til de voksne: Noget om helte (verdens smukkeste tekst).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *