Farfar

9788771511345.jpg

Farfar af Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss. Jensen og Dalgaard 2015. Velegnet til børn fra 5 år, unge og voksne. 

Her kommer der et mesterværk fra et makkerpar, der bare kan det der med at lave billedbøger, der virkelig har noget på hjertet. De har gjort det før! I 2012 udgav Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss Rævefælden, som velfortjent modtog Kulturministeriets Illustratorpris samme år. Nu er Farfar så endelig kommet. Vi har ventet på den længe, og den lever i den grad op til vores tårnhøje forventninger!

Storm har aldrig mødt sin farfar, fordi hans far hader ham. Farfar var ikke en god far, da Storms far var dreng! Han var en træmand, hvis omsorgsfulde evner kunne ligge på et meget lille sted. Men en dag flytter farfar hjem til Storm, far og mor. Han skal bo i hønsehuset, hvor han ikke kan gøre for meget skade, indtil der bliver plads på plejehjemmet.

Farfar handler om had i familien, og om hvordan hadet kan gå i arv fra generation til generation. Heldigvis repræsenterer Storm en ny tid og dermed også nye muligheder, så måske kan det lykkes ham at bryde hadets jernring.

Ligesom Rævefælden er Farfar eventyrlig. Den er smuk, stor og smæk fuld af vilde symboler i Otto Dickmeiss fantastiske sort hvide billedunivers, som i løbet af læsningen lukker op for fordybelse og store samtaler mellem barn og voksen. De læsere der kender Rævefælden vil i Farfar kunne opleve interessante sammenhænge mellem de to værker, og for de børn som vi har læst bøgerne for, var gensynsglæden stor, da personerne i Farfar foldede sig ud.

Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss er modige, som vigtige og gode forfattere og illustratorer er det, og Farfar bliver en gave til læseren. Den tager tabuer op, som desværre er kendt i alt for mange familier, og den berører den magi, som tilgivelse og forsoning er.

Køb eller lån Farfar! Bliv rørt over ordene, som er få men velvalgte. Bliv bevæget af billedsiden, som er et rent kunstværk! Farfar bliver efter vores bedste overbevisning et vigtigt værk -en sand evergreen.

Kh. Lisa og Maria Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *