Fjerens rejse

fjerens rejse

Hvor stammer jeg fra…

Her er en forunderlig og smuk billedbog, hvor det store spørgsmål -hvor stammer jeg fra …slår tone og tema an. Mange forældre vil kunne nikke genkende til samtaler med deres barn, hvor der reflekteres over livets store spørgsmål. Det er disse samtaler, som den kinesiske forfatter Cao Wenxuan og den brasilianske illustrator Roger Mello tager alvorligt i dette fine værk, som spiller på mange strenge. Her tales både til sanser, hjerne og hjerte, når læseren følger Fjerens rejse efter sin rette ejermand – sit rette tilhørsforhold. Vi kommer langt omkring, som man jo af ofte gør, når man skal finde sin plads i livet. Fjeren lader sig bære med vinden,  som vi mennesker lader os bære af livet, og den ser på sin rejse både det smukke og det grumme, som også er tilfældet i et menneskes liv, før den finder sin rette ejermand – en høne som er ude at gå tur med sine kyllinger.

I dette værk er illustrationerne, bogens format og taktile element et kapitel for sig. Farverne er dybe og rene som Fjerens spørgsmål. Siderne er kraftige og grove og for- og bagside er beklædt med lærred, hvor en fiskehejrelignede fugl og en fjer er trykt ned i materialet. Her er tale om en analog bog, der leverer en vare, som den digitale bog ikke kan præstere. Her skal vi røres, og vi skal føle på værket og på fortællingen, der udspiller sig. I Fjerens rejse er den moderne effektivitet og hverdagens stress på hylden et øjeblik for at give tid og plads til et af livets store spørgsmål, som mennesket til alle tider har funderet over.

Vi har haft gode læseoplevelser med dette værk blandt mindre børn fra 5-7 års alderen, mens Maria Louises søn på 6 år efter endt læsning havde en interessant samtale med sin storebror om, hvor vi mennesker egentlig kommer fra.

Kh. Lisa og Maria Louise

 

Fjerens rejse af Cao Wenxuan og Roger Mello hos Forlaget Hjulet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *