Kreativitet og fordybelse i efterårsferien

Lige nu er det ferietid for rigtig mange børnefamilier, hvilket giver tid og mulighed for kreativ fordybelse. Er I i jeres familie vild med smukke bøger kommer her to gode forslag.

Animorphia

Animorphia af Kerby Rosanes. ABC Forlag 2015 fra 2 år til 112 -den er virkelig langtidsholdbar.

Animorphia er en tegnebog udover det sædvanlige!

De sidste par år er der udgivet mange tegnebøger til både voksne og børn, med illustrationer af bl.a. have og blomstermotiver, der kan farvelægges. Animorphia adskiller sig ved at tage afsæt i dyreverdenen, hvilket vil have en appel til både voksne og børn -men også drenge og piger. Her udfolder sig et univers, hvor en blanding af smukke dyremotiver bliver kombineret med sjove krusedullevæsner og spøgelser. Det er så gennemført, at tankerne ledes hen mod en inspirationsbog til tatoveringer, når man betragter de smukke dyreillustrationer. Det er lige inden man skal tage sig sammen, for at få sig selv til at farve i denne bog, men her er også opslag, hvor man selv kan tegne videre på motiver af flagermus og sommerfugle. Man kan også lade tankerne få et hvil ved blot at kigge på siderne og lade sig fange af den verden, der udfolder sig her.

Efterårsferien startede for Maria Louises vedkomme med en skøn familietur til London, hvor en af attraktionerne naturligt var at besøg de lækre boghandlere på Piccadilly. Her stod Animorphia gang på gang udstillet med sin indbydende forside som i den grad indbyder til, at man lukker den op. Giv dig selv eller en du holder af denne fine bog.

Byg tegn og lær

Byg, tegn og lær med alverdens arkitekter af Malene Abildgaard og Julie Dufour. ABC Forlag 2014. fra 5 år

Byg, tegn og lær -med alverdens arkitekter er en super lækker og seriøs bog til børn og voksne, der sammen har lyst til at udforske byens byggerier og eksperimentere med konstruktioner og små installationer derhjemme. Her kommer vi helt tæt på forståelsen af arkitektur og får forståelse for, at meget arkitektur har hentet sin inspiration fra naturen, hvor bl.a. blomsterkroners opbygning er en raffineret konstruktion. Byg, tegn og lær lægger op til, at man åbner øjnene for alle de finesser, vi dagligt passerer uden at lægge videre mærke til dem. Der venter mange store oplevelse, når vi lader øjet vandre op ad facaderne i byen. Udover at komme med udførlige vejledninger til, hvordan man hjemme kan lege med konstruktioner gives her også en indføring i nogle af de helt store kunstnere indenfor arkitektur.

At det ikke er nødvendigt at rejse ud i den store verden for at se nyt er ingen hemmelighed, men alligvel kan det ofte være befriende at blive hjulpet lidt på vej til nye oplevelser i sin egen by. Tilbringes efterårsferien hjemme er der her gode muligheder for at få skærpet sine iagttagelser og afprøvet evner, man måske ikke vidste, man havde -så frem med limpistolen og slip kreativiteten løs:)

Rigtig god efterårsferie!

Kh. Lisa og Maria Louise

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *