Læserne anbefaler julebøger til børn

Glædelig 9. december! I dette indlæg har vi samlet nogle af læsernes, altså jeres, yndlingsbøger til julemåneden. Der er flere gengangere blandt favoritterne, særligt de ældre, traditionelle julefortællinger, som i den grad også holder i dag. Både fordi det er fantastiske historier, og måske også fordi netop julen er tid til traditioner. Nogle af jeres yndlyngsjulebøger er dog også nyere værker, som med et, naturligvis, mere moderne udtryk også indkapsler julestemningen på dejlige og ret så forskellige måder.

Nedenfor findes anbefalinger på både bøger på vers, bøger med nisser, poetiske bøger, sjove bøger, mere sørgelige bøger, og bøger, der omend lidt skjult kommenterer på samfundstendenser i dag, som vi fx ser det i Josefine Ottensens “Havenisserne flytter ind”, der sideløbende med den dejlige julefortælling også kan læses sammen med netop den aktuelle flygtningesituation og debatten om, hvordan vi behandler dem, der er lidt anderledes end os selv.

God læselyst – og skriv endelig flere andre gode bøger til december i kommentarfeltet herunder, hvis I har lyst. Det er nemlig dejligt at kunne inspirere hinanden, synes vi! Kærlige hilsner fra Maria Louise og Lisa

                 

Peters Jul fra 1866 af Johan Krohn.   Mig og bedstefar – og så Nisse Pok af Ole Lunds Kirkegaard

                 

Grantræet fra 1844 og Den lille pige med svovlstikkerne fra 1845 af H.C. Andersen.

              

Villads fra Valby holder jul af Anne Sofie Hammer og Dina Gellert.  Havenisserne flytter ind af Josefine Ottesen

           

Julekalender af Halfdan Rasmussen.        Hyggen – en historie om en gårdnisse af Lars-Henrik Olsen

          

Julemysteriet af Jostein Gaarder.                  Legenden om Juleroserne af Selma Lagerlöf.

 

 

5 reaktioner på ”Læserne anbefaler julebøger til børn

  1. Kaptajn Bimses jul af Bjarne Reuter og Nissemaskinen med Peddersen og Findus er også brugbare og populære her på matriklen -både hos den 5- og den 7-årige, men i lige så høj grad hos deres far!
    Bimse bøgerne er i det hele taget guld værd!

  2. Jul i skoven af Ulf Stark fortjener absolut også at komme med. Spændende, uden at være uhyggelig. Læste den højt sidste år for to på 3 år og en på 6 år. Fanger både piger og drenge. Den handler om to kaninunger, en virkelig sur nisse og en humlebi – og hvordan dyrene i skoven forbereder sig, da de hører, at nissen kommer på besøg. Kapitlerne er overskuelige, så det er til at nå at læse hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *