En pige med pigsko

 

pigen med pigsko

En pige med pigsko af Mette Vedsø og Anna Jacobina Jacobsen. Jensen & Dalgaard 2017

Der var engang en pige, som elskede pigesko. De tunge, de mutte, de sjove, de vilde og dem med pels fra Paris. Tyve par havde hun, men hun havde ingen pigsko.

Sådan indleder Mette Vedsø fortællingen om pigen med de mange sko. Hun har både mutte og triste sko -dem som er helt blege og trætte som en bihulebetændelse. De sko bor hos mor. Hos far står de sjov og vilde sko -dem med hæsblæsende tempo og højhælede venner. Mellem mor og far står træet, der dufter af god tid og fine drømme. Her sætter pigen sig, når de vilde sko hos far er ved at knække hende, og de triste sko hos mor bare ikke får det bedre, uanset hvor meget hun forsøger hjælpe dem. Pigen ønsker, at hun kunne blive som træet -der hverken er trist eller vild, og hun begynder at drømme om pigsko. Men de voksne -som har travlt med sig selv, og som ikke helt har tid til at lytte, misforstår og giver hende endnu et par pigesko. Da pigen endelig får sine pigsko, pakker hun de triste og de vilde sko, og tager dem med ud til træet. Her står hun nu med alle sine sko og de nye pigsko. Piggene borer sig ned i jorden og slår rod hos træet, og pigen står fast. Selvom mor og far hiver og slider i hende fra hver sin side, er hun ikke til at rokke. Og sådan kan det nogle gange gå -nogle gange må der pigge til, for at få de voksne til at forstå.

Mette Vedsø kan noget ganske særligt med det danske sprog. Hun får sproget til at synge fint og poetisk, og det udtryk slynges elegant sammen med Anna Jacobina Jacobsens fantastiske illustrationer. Når pigen er lille og føler sig klemt, lader Anna Jacobina hendes store udtryksfulde øjne fortælle hele historien. Og når hun er beslutsom og viljefast, får hendes styrke maksimal plads. Stregen er drømmende og smuk og er med til at fortælle en historie, som mange børn kender på en elegant og raffineret måde. Glæd jer til at opleve en pige i pigsko og med en styrke ala Pippi.

Kh. Lisa og Maria Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *