SOMMERDRENGE – roman, teater og konkurrence.

ROS_Sommerdrenge_omslag_FINAL.indd

VIND BILLETTER TIL teaterforestillingen – se længere nede!

Kan I huske forfatter Rebecca Bach-Lauritsen? Vi har her på bloggen tidligere skrevet om hende og det super fine værk “Ellens ark”. Find det under kategorien “børnebøger” eller søg i søgefeltet, hvis I har lyst til at læse det:).

Men… dette indlæg handler om noget helt andet, nemlig SOMMERDRENGE. En fin, fin ungdomsroman af samme forfatter, som vi jo er ret så pjattede med. Fordi hun tør, fordi hun rører sin læser, fordi hun skriver så varmt, omsorgsfuldt og specielt. Ligesom “Ellens Ark” er SOMMERDRENGE en roman med forholdsvis lidt tekst – men alligevel står der så meget på siderne! Indholdet er rammende, og mange teenagere og voksne vil kunne mindes og/eller nikke genkendende til den spirende seksualitet, som på flere måder gennemsyrer handlingen.

SOMMERDRENGE er en sanselig roman om en sommerferie på transit fra barndommen til ungdomslivet. Kille tilbringer sommerferien hos farmor ved havet, mens hendes forældre er ude at rejse. Sammen med veninden Anna og barndomsvennen Fisker, oplever Kille sommeren over forandringernes brusen i blodet. Kille og Anna reflekter over livet, udviklingen og over det at være til stede lige nu og her. De sanser og fornemmer detaljerne ved hinanden og omgivelserne og udforsker sig selv og deres udvikling. Kille er draget af Anna, Fisker er draget af Kille, og Anna er draget af drenge, kys og sex. Anna byder det hele velkommen og sluger hver en mundfuld, mens Kille skiftevis deltager og iagttager Annas dans ind i et spændende og ukendt rige af eksperimenter med det nye ungdomslivs mange muligheder. Og så spiser de, imens alt dette står på, en hulens masse pomfritter, hvilket romanens forsidebillede også henviser til;). Værket igennem findes desuden en række sort/hvide-fotografier, der med både poesi og humor understøtter både handling og tema.

Nu er SOMMERDRENGE blevet dramatiseret, og vi var så heldige at se forestillingen tilbage i december. Det var en kæmpe fornøjelse at se de tre virkelig velspillende, dygtige skuespillere, der på så fin vis formidlede romanen på scenen. Heldigvis er forestillingen nu genopsat, og i denne uge spiller den på Bådteatret i København. Vi har været så heldige at få lov til at udlodde to billetter – og for at deltage i konkurrencen, skal du i kommentarfeltet herunder blot skrive, hvem du gerne vil gå i teatret med:)! Vi trækker allerede en vinder på onsdag.

Kærlig hilsen Maria Louise og Lisa.

 

10 reaktioner på ”SOMMERDRENGE – roman, teater og konkurrence.

  1. Jeg elsker bogen, det er den fineste og mest sanselige fortælling, der virkelig rummer essensen af sommer og at være ung og søgende! Jeg vil mægtig gerne se forestillingen sammen med min barndomsveninde Anna <3

  2. Jeg har desværre ikke læst bogen endnu, men den er på min to do liste 🙂
    Jeg vil tage min skønne teenagedatter med, som elsker både litteratur og teater <3

  3. Jeg ville tage min datter med – jeg er sikker på at det ville være en helt fantastisk oplevelse for os begge <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *