Sommerferielæsning med Villads, Vitello og Virgil.

Inden Bøger til børn holder en sommerpause, har I her nogle tips til bøger, der er særdeles velegnede til at blive læst på altanen, i haven, i sommerhuset, ved stranden, i en park eller et helt sjette dejligt sommerferiested;) – og så er der lidt et tema med søde, sjove drenge, der begynder med V. God læselyst og hav den dejligste sommer – vi vender stærkt tilbage med en masse ny inspiration til august. Kærlige hilsner fra Maria Louise og Lisa

Villads fra Valby på sommerferie

Anne Sofie Hammer, Høst og Søn, fra ca. 4 år.

villads

Selvom Villads bor i Valby, er der mange af historierne i denne bog, der foregår alle mulige andre steder end i Valby. Det er, fordi det er en bog, der foregår i sommerferien. Og i sommerferien tager man jo tit væk hjemmefra for at holde ferie nogle andre steder.

Og hvor kommer man lynhurtigt i sommerferiestemning, når man læser om alle de sjove, dejlige og mærkelige oplevelser, som Villads får i sin ferie. Bogen er opdelt i tretten kapitler, der på en sød og finurlig måde fortæller, hvad Villads oplever. Her er et lille udpluk:

Andet kapitel. Som handler om en kanotur, der ikke går helt som planlagt.

Fjerde kapitel. Som handler om en virkelig uhyggelig fisk.

Ottende kapitel. Som handler om en farlig tissetur og om et meget anderledes brusebad.

Tiende kapitel. Som handler om spioner og slik.

Hvad de andre kapitler handler om, vil vi ikke afsløre her. Derimod vil vi blot opfordre til at læse bogen – for den er virkelig fin og god.

VITELLO skal have en papfar

Kim Fupz Aakeson, Gyldendal, fra ca. 5 år

Vitello-skal-have-en-papfar

Det kan altså være svært at vælge, når man skal anbefale en enkelt af Fupzs VITELLO-bøger, for i serien findes så mange gode. Men i denne bog, som er den 12. i rækken, skal Vitello have en papfar, og som forsidebilledet viser, er han ikke helt tilfreds med den situation. Ved havelågen kysser mor med en skaldet mand, der hedder Gregers, og selvom han både giver slik, har en knaldrød sportsvogn og får mor til at pludre om sin ungdom i Italien, gør Vitello, hvad han kan for at forpurre situationen. Som altid skriver Fupz i en tone og med en lækker humor, der får både børn og voksne til at kluk-le. Vi anbefaler varmt at læse om, hvordan Vitello måske/måske ikke accepterer, at det er okay at have en papfar, selvom han jo allerede har en far, der er både sjuft og engel.

Lille Virgil

Ole Lund Kirkegaard, Gyldendal

virgil

På trods af at  Lille Virgil udkom i 1967, er det en dejlig børnebog, der stadig holder, og som på mange måder kan siges at have fået klassikerstaus. Vi følger drengen Virgil i hans hverdag, hvor han sammen med vennerne kommer ud for lidt af hvert. Og selvom det jo faktisk foregår i en lille, almindelig by, møder vi i bogen for eksempel også drager med to hoveder. Ole Lund Kirkegaard har udgivet et utal af skønne børnebøger, blandt andet Otto er et næsehorn og Albert og karakteristisk for hans forfatterskab er, at han gør lidt grin med de voksne og hylder børnene og de skæve eksistenser – hvilket var ret nyt dengang tilbage i tresserne, men jo ret normalt i dag! Lille Virgil  er skøn, skøn læsning med masser af humor og en rigtig god historie. Og så er en tur ned af memory lane for den voksne højtlæser jo heller ikke at kimse ad;).

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *