På Kristi Himmelfartsferie med magiske dyr – højtlæsningstips

 

Abracazebra

Åbn Kristi Himmelfartsferiens højtlæsning med rim og magi! I Abracazebra møder vi en helt særlig zebra med emninente evner indenfor entertainment og trylleri. Abracazebra er ny i byen og tryllebinder aften efter aften alle beboere med sit magiske show. Dog er byens mistroiske og misundelige Gedebuk ikke begejstret, da han før Abracazebra var byens midtpunkt. Derfor påbegynder han en hetz mod zebraen  med spørgsmålet:

“Der er altså noget, jeg ikke begriber.

Hvordan kan I stole på én, der har striber?”

og Gedebukken ender med at få gjort striber forbudt og på den måde få jaget Abracazebra langt væk fra byen. Historien ender dog lykkeligt. Abracazebra er en bog, der gør glad, og de fine illustrationer er lette og optimistiske uden at blive overfladiske. Bogen er skrevet på rim, som altid er en hitter til højtlæsning – også til helt små børn, der ofte er er glade for rytmer og gentagelser i teksten.

 

humpeligimpen

Humpeligimpen

Humpeligimpen er en vaskeægte evergreen! Denne skønne billedbog er fra 1970, men dog stadig til at købe i butikkerne eller låne på bibliotekerne, da den er genoptrykt et utal af gange.

Ligesom i Abracazebra møder vi også her magi, da den stakkels hund Laban (der hellere vil være hest end hund, og hvem kender ikke det?;) møder heksen Tilde, der forvandler ham  til en Humpeligimpe. Til de få læsere, der måtte være i tvivl om, hvad en humpeligimpe er, kan vi oplyse, at det er en blanding mellem en kamel, en zebra, en giraf, en elefant, et næsehorn og et rensdyr. Med det udseende bliver det en hård dag på jobbet, og Labans nye look skræmmer dels ham selv, men også alle andre levende væsner, han kommer i nærheden af. Humpeligimpen er en sælsom og sød historie, som absolut bør have en plads på højtlæsningshylden. Alt ender godt for Laban, og både børn og voksne vil lukke bogen med et smil på læben.

grøf

Grøflen

“En orangeøjet og sorttunget fætter med lilla pigge på ryggen, der stikker. To stødtænder har han og klør, der ridser og munden er fyldt med de skarpeste bisser.”

Mød Grøflen, der skaber skræk og rædsel i skoven og holder skovens rovdyr fra den lille mus. Denne herlige billedbog fyldt med gentagelser, rim og humor er elsket af mange børn og voksne og har nærmest opnået kultstatus. Billederne er i klare, rene farver og egentlig ret søde, men de gør ikke bogen til et kunstværk. Alligevel kan Grøflen med stor fornøjelse læses igen og igen.

Kh. Lisa og Maria Louise

Abracazebra af Helen Docherty og Thomas Docherty. Flachs.

Humpeligimpen af Bill Peet. Carlsen.

Grøflen af Julia Donaldson og Axel Scheffler. ABC forlag.
 

 

 

 

2 reaktioner på ”På Kristi Himmelfartsferie med magiske dyr – højtlæsningstips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *